fbpx

foto | Brazi de Crăciun pe plajă, balerine și slujbe pe Athos. Cele mai bune fotografii ale săptămânii, făcute de National Geographic

În fiecare zi cei de la National Geographic publică pe site-ul lor fotografia zilei. Toate imaginile sunt însoțite de o poveste care merită să fie auzită. ZUGO a realizat o colecție a celor mai bune fotografii din această săptămână. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

6 decembrie, Celebrând Sfântul Nicolae 

Muntele Athos din nord-estul Greciei găzduiește aproximativ 2000 de călugări din Biserica Ortodoxă de Răsărit. Fotografia zilei de luni îl surprinde la Mănăstirea Vatopedi pe părintele Chrisostomos, reflectând în chilia Sfântului Nicolae Pescarul — figura care a servit drept inspirație în crearea personajului Moș Crăciun.

Fotografie făcută de Travis Dove, NAT GEO IMAGE COLLECTION

7 decembrie, Învălmăşeala din Serengeti

Fotografia făcută în luna mai a anului 1986 imortalizează o turmă enormă de gnu care traversează un râu în Serengeti, în timpul migrației lor anuale. În fiecare an, animalele migrează aproximativ 500 de mile pentru a găsi pământ mai verde pe care să pască în timpul sezonului umed.

Fotografie făcute de Mitsuaki Iwago, NAT GEO IMAGE COLLECTION

8 decembrie, Călugări budiști

Imaginea surprinde mai mulți călugării budiști care ies din Templul de marmură din Bangkok, ținând lumânări, tămâie și flori de lotus. Această fotografie a apărut inițial în februarie 1996, într-un articol National Geographic despre schimbările culturale din Thailanda, care au venit ca urmare a turismului în plină expansiune.

Fotografie făcute de Jodi Cobb, NAT GEO IMAGE COLLECTION

9 decembrie, Crăciun Nisipos

Pe plaja Bondi din Sydney, o familie împodobește un brad de Crăciun cu baloane. Această imagine a apărut inițial într-un articol National Geographic din februarie 1956, despre impactul imigranților care au început să sosească după al Doilea Război Mondial.

Fotografie făcute de Howell Walker, NAT GEO IMAGE COLLECTION

10 decembrie, Ballet West

Ballet West este o companie de balet americană fondată în Salt Lake City, Utah, anul 1963. În această imagine din aprilie 1975, balerinii companiei concertează la un liceu pentru a inspira o dragoste timpurie pentru arte.

Fotografie făcute de James L. Amos, NAT GEO IMAGE COLLECTION

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button