fbpx

Consumul regulat de struguri: Efectele benefice asupra organismului

Consumul regulat de struguri ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, care poate determina prevenirea atacurilor de inimă și a infarcturilor, arată un nou studiu, potrivit Daily Mail.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Oamenii de știință din California, Statele Unite ale Americii, le-au oferit participanților la studiu suplimente pe bază de struguri timp de patru săptămâni, iar la finalul acestei perioade, ei au stabilit că nivelul de colesterol din sânge era mai scăzut, scrie digi-world.tv.

Totodată, cercetătorii au stabilit că strugurii au proprietatea de a spori diversitatea bacteriilor din sistemul digestiv, ajutând astfel la întărirea sistemului imunitar.

Consumul de struguri este, de asemenea, asociat cu reducerea nivelului de colesterol din sânge, substanță care se poate depune pe artere și poate declanșa boli de inimă. În plus, strugurii au rolul de a determina reducerea nivelului de acizi biliari, care joacă un rol esențial în metabolizarea și procesarea colesterolului.

Potrivit cercetătorilor, strugurii, la fel ca și alte fructe, precum merele, conțin antioxidanți cunoscuți sub numele de polifenoli, care ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge și la îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, polifenolii, alături de alte fitochimicale regăsite în conținutul strugurilor, ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge, dar și la normalizarea tensiunii, la reducerea inflamațiilor cronice și a altor factori de declanșare a bolilor de inimă.

În timpul acestui studiu, oamenii de știință au urmărit cum evoluează starea de sănătate a 19 persoane sănătoase, care au urmat o dietă scăzută în polifenoli și fibre pentru patru săptămâni. Ulterior, ei au consumat în fiecare zi 46 de grame de pudră de struguri pe zi și au urmat aceeași dietă, efectele fiind vizibile la finalul acestei luni.

Totodată, la începutul anului, oameni de știință din Germania și din Irlanda de Nord au stabilit că trei pahare cu vin de 125 ml pe săptămână pot ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Articole asemănătoare

Back to top button