fbpx

video | Rusia a lansat cel mai mare atac aerian asupra regiunii Lvov: Una dintre rachete a căzut în curtea unei grădiniţe

Suntem în ziua 538 a războiului pe scară largă declanșat de Rusia în Ucraina. Rusia a lansat marţi un atac aerian pe scară largă asupra regiunii Lvov din vestul Ucrainei şi a regiunii Volin din nord-vest, lovind mai multe clădiri, rănind oameni şi forţând evacuări, au declarat oficiali ucraineni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presa ucraineană a relatat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul de marţi a fost cel mai mare atac aerian asupra regiunii Lvov de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Între timp, Ucraina spune că se duc lupte grele de-a lungul întregii sale linii de front şi a raportat „unele succese” în respingerea trupelor Moscovei într-o parte din sud-estul ţării, unde forţele ucrainene încearcă să recucerească teritoriul ocupat de Rusia.

„Multe rachete au fost doborâte, dar au existat şi ţinte lovite în Liov”, a declarat primarul oraşului, Andrii Sadovi, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că au fost date ordine de evacuare a cel puţin unui bloc de locuinţe în flăcări.

Una dintre rachete a căzut în curtea unei grădiniţe, fără a face însă victime.

Dimensiunea atacului şi amploarea totală a pagubelor din Lvov nu a fost imediat clară. Anterior, guvernatorul regiunii Liov, Maksim Koziţki, a declarat că „grupuri de rachete ruseşti” se îndreptau spre regiune.

Alerte de raid aerian au fost emise pentru întreaga Ucraină timp de aproximativ două ore, în jurul orei 2 dimineaţa.

De asemenea, cel puţin o persoană a fost rănită în urma atacului Rusiei asupra regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, în sud-vestul Ucrainei, unde o firmă a fost lovită şi a izbucnit un incendiu, a declarat pe Telegram Serhii Lisak, guvernatorul regiunii.

Cel puţin şase persoane, inclusiv un băiat de 6 ani, au fost rănite în urma bombardamentelor ucrainene în zonele ocupate de Rusia în regiunea Doneţk, a declarat luni şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD), Denis Puşilin.

Puşilin a precizat că băiatul a fost rănit într-un sat din sudul regiunii, în timp ce restul celorlalţi au fost răniţi în părţile estice ale oraşului Doneţk. El a mai spus că au existat pagube la infrastructură.

De asemenea, cel puţin două persoane au fost rănite în urma bombardamentelor ruseşti într-un sat din regiunea nord-estică Harkov, luni, potrivit poliţiei.

O femeie în vârstă de 62 de ani şi un copil de 14 ani au fost răniţi în satul Buhaivk şi au fost duşi la spital, potrivit poliţiei.

Articole asemănătoare

Back to top button