fbpx

video | Poate desluși multe mistere? Un meteorit căzut în Marea Britanie conține „ingrediente cheie pentru apariția vieții”

În ultima noapte de iarnă din 2021, o minge de foc a luminat cerul Marii Britanii. Pe Pământ s-a prăbușit atunci un meteorit rar, care conține material organic și aminoacizi. Potrivit specialiștilor, compușii sunt „ingredientele cheie pentru apariția vieții”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, fragmente de rocă pot relata despre istoria timpuri a sistemului solar, dar și despre apariția vieții pe Terra, informează Mediafax, cu referire la CNN.  În total, au fost deocamdată colectate circa 300 de grame de rămășițe ale corpului cosmic.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra anunță că fragmentele au stare foarte bună și pot fi comparate cu probele colectate de misiunile spațiale.

„Aproape toţi meteoriţii vin la noi de la asteroizi, blocurile rămase din sistemul solar care ne pot spune cum s-au format planete precum Pământul. Oportunitatea de a fi unul dintre primii oameni care au văzut și studiat un meteorit care a fost recuperat aproape imediat după căderea este un vis împlinit”, spune Ashley King, unul dintre specialiștii care va studia obiectul.

Savanții speră că vor mai descoperit în scurt timp fragmente ale meteoritului. Aceștia sunt în căutarea pietrelor negre sau chiar al prafului rămas după căderea corpului ceresc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button