fbpx

Unul dintre creatorii „Novichok” vrea să lanseze un preparat împotriva COVID-19. Medicamentul, testat pe 700 de vârstnici

Savantul rus Leonid Rinkm unul dintre specialiștii care a creat sobstanța cunoscută drept „Novichok”, a anunțat că intenționează să lanseze pe piață un medicament împotriva COVID-19. Preparatul este bazat pe formulei diucifonului, produs sintetize în Uniunea Sovietică (URSS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preparatul a fost deja testa pe circa 700 de vâsrtnici, conform RBC. Acesta se numește „Imofon” și activează procesul de regenerare a celuleor, afirmă cercetătorul.

Pe lângă COVID-19, medicamentul ar putea fi folosit la vindecarea mai multor maladii grave, inclusiv a bolii cunoscute drept lupus eritematos, sclerodermie, psoriazis, alergii, boli pulmonare, dar și a leucemiei. Dintre participanții care au participat la testarea acestuia nimeni nu a suferit forme grave de COVID-19 și nu a decedat, susține Rink.

Amintim că substanța Novichok a devenit cunoscută în lume după otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi. Conform unei investigații realizate de activist, aceasta i-ar fi fost aplicată pe lenjeria intimă.

Pe de altă parte, Rusia se numără printre primele state care a anunțat că a reușit să obțină un vaccin împotriva COVID-19. Testele s-au finalizat în vara anului 2020, iar ulterior în Rusia s-a înregistrat preparatul Sputnik V, în pofida criticilor din partea comunității științifice internaționale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button