fbpx

S-a aprins luminița de la capătul tunelului? Putin anunță că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva coronavirusului

Primul vaccin din lume împotriva virusului COVID-19 a fost înregistrat în Rusia. Anunțul a fost făcut astăzi de Vladimir Putin, în timpul unei ședințe comune cu membrii Executivului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul de la Kremlin a precizat că vaccinarea trebuie să fie benevolă și a precizat, citat de Interfax, că „trebuie exprimată recunoștință față de toți cei care au făcut acest pas important pentru întreaga lume”. Așa cum anunța anterior, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașco, a declarat în cadrul întrunirii că preparatul va fi propus în primul rând celor care sunt în situație de risc și contactează frecvent cu persoanele infectate – angajații sistemului medical.

Amintim că, în iulie, Rusia a anunțat că a finalizat cu succes primele testări ale medicamentului pe oameni. Atunci autoritățile informau că un grup de voluntari care au participat la experiment se simt bine și au fost externați. În același timp, Alexandr Ginsburg, directorul Institutului Gamaleya din Moscova, declara pentru CNN că la mijlocul lui august preparatul urmează să fie aprobat.

Chiar și așa, în comunitatea științifică există încă multe incertitudini, deoarece perioada de crearea a vaccinului a fost scurtă și nu se cunoaște exact cât de sigur și eficient este produsul, iar unii specialiști afirmă că testările nu ar fi fost complete.

Articole asemănătoare

Back to top button