fbpx

Un pasager cu simptome de gripă, preluat de pe un aeroport din România. Medicii au verificat dacă este infectat cu coronavirus

Un pasager care a ajuns la București în această după-amiază a fost preluat imediat de echipajul medical. Venit de la Tel Aviv, bărbatul a prezentat simptome de gripă, iar – dat fiind faptul că a fost cu ceva timp în urmă în China – a fost suspectat de infecție cu coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Drept urmare, după ce a fost investigat de medici, secretarul de stat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că este o alarmă falsă.

„A fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum două-trei luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nici o problemă.

Nu este corelat cu coronavirusul, cel puţin în acest moment, pentru că venitul din China a fost acum trei luni şi el era în altă parte. L-a preluat o ambulanţă să îl ducă pentru că poate are altă problemă”, a afirmat Raed Arafat pentru Mediafax.

Pasagerul are 23 de ani și este de naţionalitate israeliană. Când acesta s-a plâns că nu se simte prea bine, comandantul aeronavei a sesizat turnul de la Bucureşti, care a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. Cazul este acum în atenţia Insitutului Naţional de Sănătate Publică, iar tânărul a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

În context, starea de sănătate a celorlalți 178 de pasageri, care erau în aceeași aeronavă, va fi monitorizată de autorităţile sanitare.

„Toate măsurile au fost luate în conformitate cu protocolul şi procedurile medicale în vigoare. Ca urmare a verificărilor efectuate de personalul specializat al autorităţii în domeniu, ceilalţi 178 de pasageri au fost debarcaţi pe flux normal”, au precizat reprezentanţii aeroportului.

Articole asemănătoare

Back to top button