fbpx

Un automobil guvernamental din România ar fi fost sechestrat în R. Moldova. Cum s-a întâmplat totul

Un autovehicul guvernamental al Guvernului României a fost sechestrat de autoritățile din Republica Moldova, pe motiv că mașina e furată. În mașină era președintele Autorității pentru Digitalizarea României, care a fost oprit la graniță, în timp ce mergea într-o vizită oficială la Chișinău, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoturismul aflat în patrimoniul ADR, era parte a delegației române care a participat la o vizită de lucru în Republica Moldova la data de 12 decembrie. Potrivit părții române, mașina ar fi rămas în Republica Moldova până la clarificarea tuturor circumstanțelor.

Echipa Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) a participat, în cadrul delegației conduse de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la vizita de lucru oficială la Chișinău, la invitația vicepremierului pentru digitalizare al Republicii Moldova.. La graniță, ne-am confruntat cu o situație inedită și neplăcută: unul dintre autovehiculele delegației române, aflat în patrimoniul ADR, a fost verificat, respectiv ne-a fost comunicată informarea apărută în sistemul informatic”, se arată într-un comunicat al Agenției pentru Digitalizarea României.

Partea română menționează că autoturismul respectiv a trecut în patrimoniul ADR în anul 2020, ca urmare a înființării Autorității și a preluării patrimoniului instituțiilor anterioare acesteia. Trecerea în patrimoniul ADR s-a realizat pe baza unui proces verbal de predare-primire încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, care la rândul său recepționase autoturismul de la Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), odată cu desființarea acestuia din urmă.

MCSI a primit autoturismul, cu titlu gratuit, tot de la o instituție publică, Ministerul Finanțelor, prin Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), în patrimoniul căruia intrase ca urmare a unei decizii definitive a instanței, în 2017, ce a presupus confiscarea autoturismului.

Articole asemănătoare

Back to top button