fbpx

Te ascultă telefonul? Ce se întâmplă, de fapt, pe dispozitivul tău, potrivit unui român de la Google

Cu siguranță, la un moment dat, ai avut impresia că telefonul te „ascultă”. Vorbești ceva la telefon și imediat îți apare o reclamă cu lucrul respectiv. Iată ce spune expertul român de la Google că se întâmplă pe dispozitivul tău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dan Oros, Head of Marketing Google & Youtube România, a infirmat teoriile conspirației create, de-a lungul timpului, în jurul platformei Google, potrivit Mediafax.

Google nu te ascultă și nici nu vrea să-ți fure informațiile, conform lui Dan Oros

Invitat la emisiunea „Ochii pe mine!”, invitatul lui Vlad Craioveanu a explicat faptul că dezinformarea și mentalitatea oamenilor reprezintă marile provocări de care se lovește cel mai mare căutător profesionist al planetei, și anume Google.

Totodată, Dan Oros susține că anual persoanele care reușesc să identifice vulnerabilitățile sistemului din cadrul platformei sunt recompensate.

Legat de ascultatul telefonului, Dan Oros a spus: „Am auzit persoane spunând lucrul acesta și pot să spun că nu este adevărat. De multe ori, când vorbești despre un subiect, tu cauți online pe subiectul respectiv și, din acest motiv, îți vin anumite reclame”.

Însă știm prea bine și probabil mulți dintre noi chiar ne-am lovit de situații în care doar am vorbit la telefon, necăutând nimic pe Google, și imediat ne-a apărut o reclamă pe Facebook sau Instagram exact despre produsul sau serviciul despre care am vorbit.

„Nu e adevărat că te ascultă cu microfonul. Ce este adevărat, în schimb, este faptul că dispozitivele au anumite microfoane ce le folosești pentru a interacționa cu asistentul. Dacă spui „Ok, Google”, acesta se activează și, din acel moment, ascultă ce spui, în așa fel încât să îți dea răspunsul la întrebarea pe care o pui”, a explicat Dan Oros.

Specialistul român spune că zona de dezinformare referitor la programele și produsele Google este și din cauza oamenilor care vorbesc în necunoștință de cauză despre companie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button