fbpx

R. Moldova, amenințată de un deputat rus cu „extinderea operațiunii speciale”, după declarațiile lui Recean despre „demilitarizarea Transnistriei”

Deputatul rus, Serghei Mironov, a venit cu o reacție după ce prim-ministrul Dorin Recean, a spus că Transnistria trebuie să fie demilitarizată. Potrivit lui, „Rusia ar putea extinde operațiunea specială în Republica Moldova”, scrie presa rusă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În lumina ostilităților din Ucraina, retragerea personalului militar rus care păzește depozite uriașe cu muniție sovietică a devenit o chestiune de supraviețuire pentru regimul de la Kiev”, spune Mironov.

Parlamentarul a declarat că „depozitele cu muniție nu vor cădea sub nicio formă în mâinile neonaziştilor”.

„Dacă va apărea o astfel de nevoie, ei vor fi distruși”, a spus Mironov.

Amintim că noul premier ales al Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat că este nevoie de demilitarizarea raioanelor din stânga Nistrului. Declarațiile au fost făcute în seara zilei de vineri, 17 februarie, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

„Acolo trebuie să efectuăm un lucru fundamental, demilitarizarea. După acest lucru, urmează toate celelalte și foarte importantă este integrarea economică și socială a cetățenilor noștri care sunt acolo, dar în capul mesei este demilitarizarea”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Articole asemănătoare

Back to top button