fbpx

video | Prim-ministrul Dorin Recean: Trebuie să efectuăm un lucru fundamental în raioanele din stânga Nistrului – demilitarizarea

Noul premier ales al Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat că este nevoie de demilitarizarea raioanelor din stânga Nistrului. Declarațiile au fost făcute în seara zilei de vineri, 17 februarie, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acolo trebuie să efectuăm un lucru fundamental, demilitarizarea. După acest lucru, urmează toate celelalte și foarte importantă este integrarea economică și socială a cetățenilor noștri care sunt acolo, dar în capul mesei este demilitarizarea”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Mai mult, Recean susține că Republica Moldova se află într-o „perioadă de mișcări tectonice geopolitice”, iar în astfel de circumstanțe „ambele părți trebuie să înțeleagă că acest lucru trebuie făcut”.

De asemenea, șeful Executivului a declarat că riscul de escaladare e operațiunilor militare nu trebuie să fie ignorat.

„Nu trebuie să ignoram faptul că există pericole reale de escaladare a operațiunilor fie militare, fie hibride în Republica Moldova. Trebuie să calibrăm capacitățile noastre de apărare în măsura în care pentru orice agresor să fie foarte dificil sau foarte costisitor să ne atace”, a adăugat Dorin Recean.

Amintim că joi, 16 februarie, Guvernul Recean a primit votul de încredere al Parlamentului. În noua garnitura guvernamentală apar patru nume noi: Veronica Sirețeanu care va conduce Ministerul Finanțelor, Veronica Mihailov-Moraru care va deveni șef la Justiție, Lilia Dabija care va conduce Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Victor Parlicov va conduce noul Minister al Energiei. Celelalte ministere vor fi conduse în continuare de miniștrii din cabinetul Gavrilița.

Articole asemănătoare

Back to top button