fbpx

ultima oră | R. Moldova are un nou Executiv. Guvernul Recean a fost votat de Parlament

Guvernul Recean a primit votul de încredere al Parlamentului. Noul cabinet de miniştri a fost susţinut de 62 de deputați PAS. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Socialiştii, comuniştii şi aleşii Partidului Politic „ŞOR” nu au susţinut executivul în frunte cu Dorin Recean. Opoziţia a criticat programul de guvernare şi măsurile anunţate de cabinetul de miniştri. Noul Guvern are 14 ministere.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

Câteva ore mai târziu, consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Dorin Recean a deținut funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. Totodată, în perioada 2012-2015, candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă, în perioada 2012-2015.

Articole asemănătoare

Back to top button