fbpx

ultima oră | Consilierul prezidențial Dorin Recean, propus la funcția de premier al R. Moldova

Consilierul prezidențial Dorin Recean a fost propus la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noua echipă guvernamentală va fi formată prompt. Țara noastră va ieși din această perioadă tulbure”, a declarat șefa statului vineri, 10 februarie, în cadrul unui briefing.

„Îl așteptăm săptămâna viitoare cu planul de guvernare”, a adăugat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Dorin Recean a deținut funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 4 februarie 2022. Totodată, în perioada 2012-2015, candidatul la funcția de premier al Republicii Moldova a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernele Filat și Leancă, în perioada 2012-2015.

Amintim că în după-amiaza zilei de vineri, 10 februarie, Guvernul condus de Natalia Gavrilița și-a dat demisia. Guvernul Gavriliţa a fost învestit în august 2021. Timp de mai bine de un an, în componența Executivului au existat cinci modificări, fiind schimbați miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale, dar și vicepremierul pentru Reintegrare.

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button