fbpx

Primele concluzii ale rușilor după atacul de la Moscova. FSB susține că atacatorii aveau „contacte” în Ucraina 

Atacatorii de la Moscova ar fi folosit „arme automate” și au incendiat cu un „lichid inflamabil” sala de concerte de la periferia Moscovei, a transmis sâmbătă Comitetul de Anchetă din Rusia. Serviciile de securitate au spus că suspecţii aveau „contacte” în Ucraina şi intenţionau să fugă în această ţară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„S-a stabilit că teroriştii au folosit un lichid inflamabil pentru a da foc sălii de concerte unde erau spectatori” printre care existau şi răniţi, au precizat anchetatorii pe Telegram, adăugând că au confiscat „arme automate” folosite în atac, care a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Conform serviciilor de securitate ruse (FSB), suspecţii în acest atac aveau „contacte” în Ucraina, scrie Digi24.

„După comiterea atacului terorist, criminalii intenţionau să treacă graniţa ruso-ucraineană şi aveau contacte corespunzătoare de partea ucraineană”, a transmis FSB, citat de agenţia de ştiri TASS, spunând că suspecţii au fost arestaţi într-o regiune rusă care se învecinează cu Ucraina

Ucraina a negat încă de vineri orice implicare în atac.

Kremlinul a anunţat sâmbătă arestarea a 11 persoane, inclusiv a celor „patru” atacatori, după atacul armat de vineri, în timp ce anchetatorii au transmis că bilanţul victimelor a ajuns la 93 de morţi şi au atras atenţia că ar putea creşte.

Articole asemănătoare

Back to top button