fbpx

Peskov: Conflictul din Ucraina „se poate încheia mâine”, dacă și Kievul dorește acest lucru

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a adus din nou in discutie negocierile de pace, dar de aceasta data pune presiune pe Kiev.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conflictul din Ucraina se poate incheia in orice moment daca Kievul da dovada de vointa politica, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov (foto articol).

„In acest caz, am putea specula cand se va incheia totul pana cand vom fi albastri la fata”, a spus Peskov, comentand remarca presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit careia conflictul s-ar putea incheia in 2023. „Zelenski stie cand se poate termina totul, se poate termina maine daca doreste (Kievul – n.r.) acest lucru”, a precizat purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin.

Purtatorul de cuvant al guvernului german, Steffen Hebestreit, a delcarat recent ca Ucraina nu trebuie sa-si limiteze eforturile de aparare la propriul teritoriu, iar Dmitri Peskov a subliniat ca astfel de remarci „incurajeaza cu siguranta” Kievul sa efectueze mai multe atacuri.

„De fapt, astfel de declaratii prelungesc aceasta perioada dificila si nu faciliteaza in niciun fel eforturile de a gasi o solutie la aceasta problema”, a adaugat el, conform TASS.

Lukasenko: ,,Rusia si Belarus s-au pregatit pentru pace, Ucraina nu vrea”

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a sustinut ca Rusia si Belarus sunt pregatite pentru pace, dar Ucraina pare sa nu doreasca sa negocieze, scrie SkyNews.

Vorbind la o intalnire cu ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, Lukasenko a spus: ,,Daca vor sa traim in pace in regiunea noastra – din ceea ce pot spune este ca atat Rusia cat si Belarus sunt pregatite pentru asta”.

„Daca vor sa lupte pana la capat, asta e treaba lor, dreptul lor, dar… pentru moment, nici eu, nici serviciile noastre speciale nu-i vedem dispusi sa poarte negocieri adecvate”, a mai adaugat presedintele din Belarus.

Articole asemănătoare

Back to top button