fbpx

Pentru consolidarea imunității! O țară europeană începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin în octombrie

Începând cu luna octombrie, în Austria se va injecta și cea de-a treia doză de ser contra COVID-19. Anunțul a fost făcut de Wolfgang Muckstein, ministrul Afacerilor Sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile încearcă astfel să consolideze imunitatea celor care au primit deja două doze de ser cu minim nouă luni în urmă, conform Digi24, cu referire la Reuters. Totodată, persoanele din grupul de risc ar putea fi vaccinate cu al doilea rapel înainte de acest termen.

Se întâmplă în contextul reluării dezbaterii subiectului de către Comisia Europeană. Chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a cerut țărilor bogate să amâne o asemenea decizie pentru a crește disponibilitatea serurilor în țările sărace, ar urma să apară o recomandare emisă de către Agenţia Europeană a Medicamentului.

De menționat este că anterior șeful BioNTech, Ugur Sahin, spunea că deocamdată serul produs de laboratorul său face față mutațiilor existente. Totuși, conform lui, adaptarea formulei ar fi necesară dacă apare o mutație în următorul an.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button