fbpx

O casă se vinde la prețul unei cești de cafea: Regiunea italiană care îi plătește pe turiști ca să o viziteze

Sunt deja mai multe localități italiene unde o casă se vinde la prețul unei cești de cafea, unele care oferă bani celor care sunt dispuși să se mute acolo, iar acum există o regiune va plăti turisții pentru a o vizita. Friuli Venezia Giulia, aflată în nord-estul țării, va rambursa costul călătoriilor vizitatorilor, dacă aceștia se deplasează cu trenul din orice parte a Italiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În plus, administrația regiunii va oferi și un card cu care se pot obține intrări gratuite la muzee, transport public gratuit și tot felul de reduceri, scrie digi24.ro.

Există o singură condiție: trebuie să petreacă cel puțin două nopți în regiune, potrivit CNN. Dar asta nu va fi o problemă, pentru că în regiune sunt orașe culturale străvechi, munți, podgorii și unele dintre cele mai prietenoase plaje din Italia.

Din această săptămână și până pe 31 mai 2023, PromoTurismoFVG, agenția turistică locală, va rambursa tarifele curselor interne feroviare pentru călătorii care sosesc în orașele Trieste și Udine și în stațiunile de coastă Grado și Lignano Sabbiadore, în încercarea de a promova călătoriile durabile.

Vizitatorii pot călători cu trenurile Trenitalia, companie administrată de stat, cu liniile regionale regulate, Intercity și liniile de mare viteză Frecce.

Însă trebuie rezervat un pachet care să includă cazarea la un hotel care participă la această inițiativă. La rezervarea unui pachet de două nopți, prețul biletului de tren dus-întors va fi dedus ca reducere din prețul total. De asemenea, vizitatorii vor primi un card FVG gratuit, care oferă intrări gratuite sau reduceri la muzee și tururi ghidate.

Ce se poate vizita în Friuli Venezia Giulia

Trieste este unul dintre orașele mari din nordul Italiei, cu o istorie bogată, deși atmosfera nu este chiar cea specifică Italiei. Anexat de Imperiul Austro-Ungar, care și-a făcut aici portul principal, Trieste a fost înapoiat Italiei abia după Primul Război Mondial. Asta înseamnă că există o cultură a cafelei în stil vienez și zone întregi din oraș construite de austrieci.

Tot aici se află și vestigii romane importante. Udine este un oraș cultural care a făcut și el parte din Imperiul austro-ungar. Are o minoritate slovenă protejată, așa că sunt folosite aici ambele limbi. Este un oraș impunător, cu lucrări de Caravaggio și Tiepolo în castelul său devenit muzeu și o catedrală care datează din secolul al XIII-lea.

Cele două destinații de litoral, Grado și Lignano Sabbiadoro, sunt pitorești și au plaje foarte bune. Cei care călătoresc la Trieste sau Udine primesc un card FVG de 2 sau 7 zile. Include accesul gratuit la principalele muzee și excursii ghidate organizate de consiliul de turism. De asemenea, include reduceri la piscine și teatre și intrare gratuită sau redusă la expoziții speciale, cum ar fi Banksy din Trieste, care are loc din noiembrie până în aprilie.

Cei care aleg să meargă în stațiunile de pe litoral Grado sau Lignano Sabbiadoro vor primi, de asemenea, un card, deși aici sunt mai puține muzee de vizitat. Un lucru este important de reținut și anume că biletele dus-întors trebuie să fie către și din una dintre cele cinci stații: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Aeroportul Trieste, Trieste Centrale sau Udine.

De asemenea, este necesară rezervarea la unul dintre hotelurile care s-au înscris în inițiativă, iar rezervarea trebuie făcută cu 5 zile înainte. Sărbătorile legale italiene sunt excluse din ofertă. Toate informațiile sunt disponibile pe turismofvg.it/trenitalia.

Articole asemănătoare

Back to top button