fbpx

„La nenea Vanea” în loc de McDonald’s? Moscova alocă jumătate de miliard de ruble pentru crearea unui nou lanț de fast-food

Primăria Moscovei va aloca 500 de milioane de ruble pentru înființarea unui nou lanț de restaurante de tip fast-food. Anunțul a fost făcut joi, 10 martie, de către edilul capitalei ruse, Serghei Sobianin. Primarul a anunțat că cele 250 de restaurante McDonald’s închise la Moscova ar putea fi înlocuite cu lanțuri autohtone în cel mult un an.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Am discutat cu o serie de întreprinderi care activează în această industrie și vedem că în termen de șase luni, cel mult, un an, toată această rețea poate fi înlocuită cu ușurință de întreprinderile noastre autohtone. Mai mult decât atât, produsele alimentare în sine sunt furnizate în proporție de 99% din furnizorii ruși. De asemenea, vom cere întreprinderilor noi să profite la maximum de potențialul de personal care lucrează în același McDonald’s. Același lucru vom face și în alte domenii, și cu alte companii de acest gen care încearcă să-și suspende activitățile și se închid. Lucrăm în această direcție împreună cu guvernul”, a declarat primarul Moscovei, în timpul unei întâlniri cu liderii întreprinderilor comerciale și de servicii din capitala rusă.

Serghei Sobianin a mai menționat că autoritățile capitalei au decis alocarea a jumătate de miliard de ruble pentru împrumuturi preferențiale direcționate pentru a crea noul lanț fast-food.

„Există măsuri speciale care vizează contracararea închiderii speciale a anumitor întreprinderi care se închid fără condiții obiective. În special, știți, McDonald’s a încetat să mai funcționeze timp de două luni. La Moscova sunt aproximativ 250 de puncte de vânzare care funcționează în sistemul McDonald’s, desigur, acest lucru este neplăcut – mulți sunt obișnuiți să meargă la McDonald’s, dar trebuie să ținem cont că în Moscova sunt 12.000 de unități de alimentație publică – sunt diferite, lucrează în direcții diferite, dar aceasta este o rețea uriașă, o rețea gigantică care are nu a existat niciodată la Moscova și care s-a dezvoltat în principal în ultimii 5-7-8 ani, este o rețea de talie mondială”, a mai adăugat Sergei Sobianin.

Amintim că președintele Dumei de stat a Rusiei, Veaceslav Volodin, a propus joi, 10 martie, ca restaurantele din rețeaua McDonalds din Rusia să fie naționalizate și numite „La nenea Vanea”. Acestea ar urma să vândă aceeași producție, dar la prețuri mai mici.

Articole asemănătoare

Back to top button