fbpx

În pofida restricțiilor dure, mii de israelieni s-au adunat la înmormântarea unui rabin. Conducătorul religios a suportat COVID-19

În pofida restricțiilor dure impuse de Israel, mii de ultrareligioși s-au îmbulzit la Ierusalim pentru a-l conduce pe ultimul drum pe un rabin. Conducătorul lor religios s-a stins din viață la 99 de ani, după ce acum câteva luni a suportat COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din imaginile realizate de EPA (European Pressphoto Agency) și publicate de BBC  se observă că distanța fizică între persoane nu a fost respectată în cadrul ceremoniei. Mai mult, măștile de protecție nu au fost purtate de toți cei care au venit la eveniment.

Foto: EPA

Manifestația a stârnit reacții controversate în Israel, dat fiind faptul că țara se află a treia oara în carantină generală, iar Poliția nu a intervenit. Asupra evenimentului s-a expus și vicepremierul israelian Benny Gantz, care a punctat că „nu este de acord cu continuarea unui blocaj fals ineficient”.

Precizăm că Israel ocupă primul loc în lume după numărul populației vaccinate împotriva COVID-19. Pe de altă parte, datele institutului Hopkins arată că de la debutul pandemiei au fost înregistrate peste 640.000 de îmbolnăviri, cele mai multe confirmate zilnic pe 25 ianuarie 2021 – mai mult de 15.000. Bilanțul deceselor cauzate de maladie a depășit 4700.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button