fbpx

foto, video | Una dintre cele mai populare insule din Grecia, amenințată de incendii de vegetație. Peste 300 de oameni au fost evacuați

Peste 100 de pompieri sunt mobilizați pe insula greacă Zakynthos, acolo unde incendiile de vegetație amenință cel puțin două sate. Salvatorii au evacuat circa 300 de localnici și turiști. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incendiul este întețit de vânturile puternice, iar meteorologii au informat că nu se așteaptă ca viteza vântului să scadă până marți. Deocamdată nu au fost raportate victime.

În salvarea pădurilor sunt implicate și câteva aeronave destinate stingerii incendiilor: două avioane Canadair, două elicoptere și avioane PZL.

Incendiul a început în zona Agalas și s-a răspândit brusc, continuându-și cursul rapid. Un hotel din Keri a fost evacuat, cei 120 de clienți fiind transportați cu autobuzul. Un alt hotel din Kalamaki a fost evacuat și el.

Incendiul, care este încă în desfășurare, a ajuns ieri la Keri, la scurt timp după ora locală 14:30, găsindu-i pe turiști incapabili să se evacueze în siguranță, transmite presa străină.

Insula Zakynthos se află la aproximativ 300 de kilometri vest de capitala țării, Atena. Un alt incendiu a izbucnit în Loutraki, la 80 de kilometri de capitală.

Pompierii eleni au anunțat că au fost nevoiți să intervină pentru stingerea a aproximativ 80 de incendii la nivel național în ultimele 24 de ore.

Foto: en.protothema.gr

Articole asemănătoare

Back to top button