fbpx

foto, video | Incendii dezastruoase în Siberia: Pisicile, gata să cadă în mlaștină încercând să își răcorească lăbuțele

Și Siberia este cuprinsă în acest an de incendii de vegetația. Cea mai afectată este regiunea Yakutia, iar oamenii se plâng pe rețelele de socializare că din cauza cenușii practic nu mai au parte de soare, iar aerul este atât de poluat încât a devenit practic imposibil de respirat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sute de animale au murit, iar printre cele care reușesc să fie salvate se regăsesc inclusiv zeci de feline. Unele dintre ele, în încercarea de a-și răcori lăbuțele sunt gata să intre chiar și în mlaștină.

Se cunoaște că aproape 200 de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce mai mult de 40 de case au fost cuprinse de flăcări. Sinistrații au lăsat în urma lor tot ce au agonist o viață, dar și-au abandonat prietenii lor cu lăbuțe. Mai mult, unii câini au ars de vii, deoarece au rămas legați, singuri în curtea caselor în flăcări.

Bunăoară, din ruinele unui sat au fost scoase șase pisici, iar altele au fost căutate în zonă, potrivit libertatea.ro, cu referire la Reuters. Felinele au fost duse la o clinică veterinară unde le sunt acum tratate rănile.

Autoritățile au promis localnicilor să le reconstruiască locuințele până în octombrie. Între timp, s-au găsit și proprietarii a doua animale, care sunt gata să la ia acasă. Soarta celorlalte, însă, rămâne incertă deocamdată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button