fbpx

foto | O nouă statuie a lui Isus, mai înaltă decât cea din Rio de Janeiro, se construiește în Brazilia

O nouă statuie a lui „Hristos” se construiește în Brazilia și va fi mai înaltă decât celebra statuie a „Mântuitorului” din Rio de Janeiro, transmite BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Hristos Protectorul” din sudul orașului Encantado va avea o înălțime de 43m, cu piedestalul său, făcându-l a treia cea mai înaltă statuie a lui Isus din lume.

Săptămâna trecută s-au încheiat reparația capului și a brațelor, care a început încă din anul 2019. Ideea a venit de la politicianul local Adroaldo Conzatti, care a murit în martie de COVID-19.

Proiectul costă 350.000 de dolari și se preconizează a fi finalizat până la finalul anului. Donațiile sunt obținute de la persoane fizice și companii, spune Asociația „Prietenilor lui Hristos”, care s-a ocupat de organizare.

Statuia va avea o lățime de 36 de metri, de la vârful unei mâini la cealaltă, și un ascensor care va transporta turiștii la zona de observație, aflată în zona pieptului, la o înălțime de 40 de metri.

Cea mai înaltă construcție de acest fel este statuia „Isus Buntu Burake” din Sulawesi, Indonezia, carere are 52,55 de metri. Pe locul doi este statuia „Regele Hristos” din Swiebodzin, Polonia care are 52,5 de metri.

Autor: Cristina Stolearenco, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button