fbpx

foto | Fetele învață să schimbe anvelope, băieții – să gătească. În ce constă inițiativa mai multor școli din întreaga lume

Școlile din întreaga lume au început să-i învețe pe elevi mai multe abilități casnice,  esențiale vieții de zi cu zi. O astfel de schimbare vine cu scopul de a elimina stereotipurile nedrepte de gen care domină societățile de secole.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În ultima jumătate de secol, rolul femeii a început să se schimbe treptat, tot mai multe femei au început să meargă la muncă, diferența de remunerare între femei și bărbați s-a micșorat în mod constant, iar tații au petrecut mai mult timp cu copiii lor. Cu toate acestea, egalitatea de gen rămâne o problemă în viața de familie.

Conform unui studiu american, mamele americane căsătorite petrec aproape de două ori mai mult timp pentru treburile casnice și îngrijirea copiilor decât o fac tații căsătoriți. De asemenea, studiul a constatat că femeile fac mai multă curățenie ca bărbații, în timp ce aceștia nu fac deloc sau petrec doar 15 minute pe zi făcând treburi casnice.

Astfel, mai multe scoli au decis să înlăture diferența de gen dintre elevii lor, printr-o serie de inițiative interesante.

Totul a început cu o scoală din Spania, care a decis să abordeze stereotipul gospodinei din anii 1950. În timp ce stereotipurile plasează femeile în bucătărie și bărbații la muncă, această școală încearcă să schimbe acest lucru, învățându-le pe fete că nu este doar treaba unei femei să fie casnică.

Colegiul Montecastelo din Vigo, Spania, a lansat recent un program care îi învață pe elevii de sex masculin o serie de abilități casnice, precum gătitul, curățenia, cusutul, schimbarea așternuturilor și spălarea hainelor.

Și de data aceasta părinții au fost încântați de inițiativă, spunând că este important să poți face aceste lucruri atunci când conduci o mașină, iar uneori iți pot salva chiar viața.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button