fbpx

foto | Cetățenii care vor să meargă în Suedia: Sunt coduri roşu şi portocaliu de averse şi inundaţii

Autoritățile au emis o atenţionare de călătorie pentru Suedia, unde, începând de miercuri şi până vineri, sunt în vigoare avertizări Cod roşu şi Cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În Regatul Suediei autorităţile locale au emis coduri de vreme extremă, în perioada 9-11 august:

– cod roşu de averse puternice în regiunea Halland şi părţi din vestul regiunii Kronoberg, cu probabilitatea producerii de inundaţii de-a lungul râurilor, care pot afecta şosele, căi ferate, localităţi şi zonele de coastă, până la data de 9 august 2023, orele 23:59;

– cod portocaliu de inundaţii în rezervaţia naturală Testeboån, regiunea Gävleborg şi de-a lungul râurilor Höje, Norsälven şi Åros din regiunea Värmland, din data de 9 august 2023, ora 00:00, până la o nouă notificare;

– cod portocaliu de inundaţii în zona lacului Siljan şi pe cursul inferior al râului Österdalälven din regiunea Dalarna, până la o nouă notificare.

În centrul Suediei, un tren a deraiat parțial din cauza unui terasament prăbușit, rănind trei persoane. În altă parte în Suedia, au existat rapoarte despre scene haotice în jurul Åre, o stațiune de schi, unde o mare parte a orașului a fost inundată după ce un râu a ieșit din matcă, scrie Digi24.

Institutul meteorologic și hidrologic suedez a emis o avertizare roșie pentru Halland și părți din Småland pentru marți și miercuri. Institutul a spus că furtuna „Hans” a adus și aer cald în nord, ducând la nopți tropicale în mai multe locații din Norrland. Marți, Haparanda a înregistrat o temperatură de 30,2 C, cea mai ridicată temperatură a lunii august, din anul 1969.

Articole asemănătoare

Back to top button