fbpx

foto | „Bomba umană”. Un soldat rus avea o grenadă neexplodată sub inimă

Chirurgi ruși îmbrăcați cu veste antiglonț au reușit să îndepărteze o grenadă neexplodată din corpul unui soldat rus. Nikolai Pasenko a fost rănit în războiul din Ucraina, iar medicii militari au găsit în corpul soldatului muniție neexplodată, potrivit tvzvezda.ru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Grenada, trasă de un lansator de grenade automat, i-a rupt coastele și i-a deteriorat un plămân înainte de a se bloca lângă coloana vertebrală, chiar sub inimă.

Foto: Digi24

Nu am înțeles ce s-a întâmplat. Am fost lovit la marginea armurii și atât. Mi-am pierdut cunoștiința, apoi colegii au sărit în ajutor, m-au bandajat”, a spus soldatul rus.

Experții medicali au spus că șansele unei explozii în timpul operației sunt „extrem de mari”, motiv pentru care chirurgii au purtat veste de protecție, transmite Digi24.

Foto: Digi24

În ciuda acestui fapt, medicii militari împreună cu omologii lor civili și-au pus veste de protecție sub halatele medicale și au procedat la această intervenție chirurgicală extrem de complicată”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării.

Nu se întâmplă în fiecare zi să scoți un exploziv dintr-o persoană și într-un loc în care deplasarea la dreapta sau la stânga poate duce la moartea pacientului”, a spus unul dintre medici, potrivit presei din Rusia.

Foto: Digi24

În cele din urmă, medicii au reușit să scoată grenada din soldatul rus și să îi salveze viața.

Articole asemănătoare

Back to top button