fbpx

foto | Are 400 de grame și nuanță intensă de albastru. O bucată stranie de gheață a deteriorat acoperișul unei case

O bucată stranie de gheață, de nuanță intensă de albastru, a deteriorat acoperișul unei case. Obiectul avea o dimensiune de circa 20 de centimetri în diametru și cântărea 1 kilogram, iar până a ajuns la cercetători, a devenit de două ori mai mic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gheața a căzut marți în localitatea Târgu Frumos din județul Iași. Actualmente, aceasta se află la cercetători și este studiată de fizicianul Silviu Gurlui de la UAIC.

„Acest corp a căzut peste o locuinţă, foarte aproape de proprietar. Este neobişnuit. Nu exclud cauzele naturale, dar și cele antropice. Acest corp de gheaţă este sub analiză de laborator. Voi reveni cu un punct clar după efectuarea analizelor. În momentul de faţă a fost recuperat un fragment de 400 de grame, cu un diametru de cel puţin 10 centimetri. El a fost mult mai mare, a avut viteză, iar impactul a fost atât de violent încât a spart acoperişul”, spune savantul, citat de Digi24.

Omul de știință susține că bucăți de gheață similare au mai căzut, fiind înregistrate cazuri asemănătoare în anul 2010, în SUA. Totuși, culoarea acesteia lasă semne de întrebare. Potrivit savantului, nuanța se poate datora atât factorilor naturali, cât și celor antropici, care ar putea fi provocați de un avion. Chiar și așa, fizicianul rămâne rezervat până când va afla rezultatele cercetărilor de laborator.

Foto: Digi24

Articole asemănătoare

Back to top button