fbpx

După ce a devastat mai multe regiuni din SUA, uraganul Dorian ar putea ajunge și în Europa. Când se așteaptă fenomenul?

Uraganul Dorian ar putea ajunge și în Europa la mijlocul săptămânii viitoare. Acesta circulă de-a latul Oceanului Atlantic și își pierde treptat din intensitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ajuns aproape de bătrânul continent, fenomenul nu va mai avea statut de uragan, iar puterea acestuia va scădea până la o simplă furtună. Mai mult decât atât, Dorian le va aduce europenilor din anumite regiuni vreme călduță, relatează Digi24.

Potrivit specialiștilor, intensitatea uraganelor depinde de cât de tare suflă vântul în atmosfera superioară. Atunci când în acea parte a atmosferei nu este vânt, uraganele sunt disproporționate și creează distrugeri precum cele din Bahamas.

Cu cât uraganul de deplasează spre nord, cu atât se mişcă mai repede, iar intensitatea lui scade. Așadar, în timp ce Dorian părăsește apele tropicale, acesta devine o simplă furtună. În contextul apropierii fenomenului de Europa, meteorologii prognozează vreme frumoasă în centrul continetului, dar și vânt puternic cu ploi în Scandinavia și Marea Britanie.

Articole asemănătoare

Back to top button