fbpx

Discriminare rasială la Casa Regală britanică? Ce a dezvăluit o anchetă The Guardian

Membrii Curții Regale britanice au interzis „imigranților de culoare și străinilor” să ocupe poziții administrative la Palat până cel puțin la sfârșitul anilor 1960, arată documente recent descoperite și publicate The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentele arată cum Palatul Buckingham a negociat clauze controversate, rămase în vigoare și în prezent, prin care regina și servitorii săi sunt exceptați de la legi care previn discriminarea pe bază de rasă sau gen. În 1968, principalul administrator finaciar al reginei a informat funcționarii publici că „nu există, în fapt, o practică de a permite imigranților de culoare sau străinilor” să îndeplinească roluri administrative la Palat, dar pot fi servitori personali, scrie libertatea.ro.

Nu este clar când s-a încheiat această practică, iar Casa Regală a refuzat să comenteze. A transmis, totuși, că persoane din diferite grupuri etnice au fost angajate în anii ’90, adăugând că, înainte de acest deceniu, nu a ținut evidențe privind proveniența rasială a angajaților.

În anii ’60, oficialii guvernamentali au urmărit să introducă legi care să pedepsească refuzul de a angaja o persoană pe motive etnice sau rasiale. Regina a fost exceptată de la aceste prevederi pentru mai mult de patru decenii. De-a lungul timpului, membri ai Casei Regale au fost acuzați în repetate rânduri că au făcut comentarii rasiste.

În martie, Meghan Markle, soția prințului Harry, a afirmat, într-un interviu, că a avut gânduri suicidale în perioada petrecută alături de familia regală. Ea a mai arătat că un membru al familiei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la culoarea pielii copilului său. Prințul William a replicat atunci că familia regală „nu este deloc” rasistă.

Articole asemănătoare

Back to top button