fbpx

Armata israeliană susține că l-a omorât „creierul” atacurilor Hamas din 7 octombrie

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a întreprins în cursul nopţii lovituri aeriene „pe scară largă”, omorând zeci de militanţi ai Hamas, printre care şi şeful sistemului aerian din Gaza, suspectat că a fost „creierul” atacurilor de sâmbăta trecută, transmit dpa, Xinhua şi AFP, citate de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ţinta principală a loviturilor aeriene a fost aripa „Nukhba” („Elită”, în limba arabă) a Hamas, o unitate specială pe care armata israeliană o descrie ca fiind una din forţele principale care au condus infiltrarea pe teritoriul Israelului.

Forţele israeliene au lovit cartierul operaţional al Hamas de unde era coordonată activitatea aeriană, şi l-au ucis pe Merad Abu Merad.

Potrivit armatei israeliene, Merad Abu Merad, şeful sistemului de supraveghere aeriană al Hamas în Gaza, a fost în mare măsură responsabil de dirijarea luptătorilor în cursul atacurilor din 7 octombrie.

Războiul dintre Israel şi Hamas a început în urmă cu o săptămână, când gruparea islamistă palestiniană a lansat un atac surpriză în sudul Israelului.

Articole asemănătoare

Back to top button