fbpx

Afirma că e gata să intre cu mașina în mulțime. Un tânăr ar fi planificat atacuri în timpul Campionatului European la Fotbal

Poliția antiteroristă din Ungaria a reținut un tânăr care ar fi planificat atacuri în timpul Campionatului European la Fotbal. Individul de 21 de ani afirma că e gata să intre cu mașina în mulțime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânărul e student la Budapesta și obișnuia să comunice pe portaluri ce conțineau propagandă jihadistă. Acesta este bănuit că ar avea legături cu Statul Islamic și chiar s-ar fi angajat să fabrice o bombă artizanală.

Conform Poliției ungare, obiectivul de bază al bănuitului ar fi fost „Puskas Arena” din Budapesta, unul dintre cele 11 locuri unde se vor disputa meciurile de la EURO 2020, transmite libertatea.ro, citând AFP. Pe numele lui a fost emis mandat de arest, ulterior bărbatul fiind reținut la circa 90 de kilometri de capitala Ungariei.

Campionatul european la Fotbal va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. Acesta urma să se desfășoare în 2020, dar evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei.

Meciurile se vor juca pe 13 stadioane din Rusia, Italia, România, Germania, Azerbaidajan, Regatul Unit, Danemarca, Spania și Ungaria. La Budapesta vor avea loc patru meciuri la care participă echipe ale Ungariei, Portugaliei și Franței.

Articole asemănătoare

Back to top button