fbpx

video | Năstase, despre investigația care ar afișa legăturile lui Dodon cu Kremlinul: Vom investiga și vom face un denunț penal

Reprezentanții Platformei DA vor investiga și vor face un denunț penal pe numele lui Igor Dodon, după ce acesta a apărut într-o investigație Rise Moldova, care a afișat relații subterne dintre șeful statului moldovean și unii factori de decizie de la Kremlin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vreau să vă spun că ceea ce am aflat astăzi pentru mine nu este niciun fel de noutate, multe lucruri de acolo le cunoșteam mulți dintre noi. Amintiți-vă încă în campania pentru Chișinău, v-am spus că în spatele PSRM-ului lui Igor Dodon s-a ar afla niște interese și v-am vorbit atunci despre cine lucrează pentru campaniile lui Igor Dodon și ale lui Ion Ceban, v-am spus despre ofițerii unor servicii secrete dinafara țării.

Lucrurile sunt într-adevăr grave cu privire la ceea ce a apărut în presă, dar eu sunt un om care respectă legea și am nevoie de niște probe, iată de ce colegii mei de la Platforma DA au fost rugați astăzi să investigheze totul, astfel încât să formulăm un denunț în ceea ce privește această investigație și în momentul în care vom constata că există elementul unei infracțiuni, vom cere printr-un denunț Procuraturii Generale să inițieze o anchetă penală în privința celui vizat în această anchetă Igor Dodon.

De-a lungul timpului am spus adevărul, niciodată nu am ieșit în spațiul public să afirm ceva fără ca să am niște dovezi”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei transmisiuni în direct pe Facebook.

Ceea ce vreau să vă mai spun încă este că atunci cînd eu vorbeam de trădare de patrie, federalizarea Republicii Moldova, când vorbeam despre „bolișoi pachet” promovat de Igor Dodon, toți politicienii din Republica Moldova luaseră apă în gură. Întrebarea pe care mi-o pun este, de ce oare? De ce niciun candidat de astăzi nu a vorbit despre „bolișoi pachet”, despre federalizarea Republicii Moldova. Unicul care a vorbit despre acest „balișoi pachet” am fost eu. Am foarte multe întrebări la Dodon, dar și la alți politicieni”, a mai spus candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale.

Amintim că luni, 19 octombrie, Rise Moldova a publicat o investigație bazată pe o scurgere de informații din două surse – așa-numita „Arhiva Cernov” pe partea Dossier și „Telefonul lui Dodon”, un dispozitiv Blackberry folosit de Dodon anterior și în care apare sub pseudonimul „Kremlinovici”. Materialul reflectă legătura pe care Igor Dodon ar avea-o cu unii responsabili de la Moscova și instrucțiunile pe care aceștia i le-au oferit liderului neformal al Partidului Socialiștilor.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button