fbpx

Importanța covoarelor în amenajarea casei pentru sezonul de iarnă: Top 8 sfaturi cum îți pregătești casa pentru timpul rece

Ești gata pentru schimbările pe care le aduce iarna? Acestea pot fi resimțite nu doar datorită temperaturilor joase și nopților mai lungi, dar și prin prisma stărilor de spirit care te copleșesc. Cu toate acestea, este important să creezi un mediu plăcut acasă, care va umple golul provocat de priveliștile mai sumbre. Astfel, magazinul de covoare din Chișinău, Elite Carpet, vine cu câteva sfaturi despre cum să-ți pregătești locuința pentru sezonul rece și să dezmorțești un pic atmosfera.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De ce covorul este perfect pentru sezonul de iarnă?

Primul lucru care vine în minte, atunci când te gândești la covoare în Moldova, este confortul. La fel ca pătura și cana cu ceai care te încălzesc atunci când temperaturile scad, acestea au proprietatea de a crea aceeași senzație în întreaga odaie. E moale, se simte minunat sub picioare și completează golul din spațiu, astfel creând un anturaj perfect pentru a privi filmul preferat, a citi o carte bună sau mânca mandarine în timpul unei discuții alături de familie.

Pe lângă rolul decorativ, covorul are și unele proprietăți funcționale la care s-ar putea să nu te fi gândit. În primul rând, ajută la o izolare termică mai bună, întrucât va bloca curenții de aer de pe podea, ceea ce va ajuta la creșterea temperaturii din cameră, în mod natural. Astfel, vei face și ceva economii la facturile pentru gaz. Totodată, când coboară mercurul în termometru, de regulă, încălțăm șosete groase și papuci de casă, însă având un covor sub picioare, nevoia acestui lucru nu va mai exista. Mai mult de atât, dacă cumperi un covor pufos în Chișinău, de la Elite Carpet, vei prefera să stai pe acesta în loc de canapea, deoarece firele utilizate în construcție sunt plăcute la atingere, moi și de calitate superioară.

Pentru a alege produsul potrivit, cel mai bine ar fi să consulți catalogul de covoare. Acolo vei putea găsi diferite modele de covoare moderne și clasice, printre care și unul care se va potrivi cu interiorul locuinței tale. 

Alte 8 sfaturi pentru a pregăti casa de sezonul rece

Înainte a merge în magazinul de covoare din Chișinău, probabil ar trebui să mai faci o listă cu câteva produse, care la fel vor ajuta la îmbunătățirea ambianței din casă. Iată câteva sfaturi în acest sens pe care poți să le urmezi:

  • Pregătește ferestrele. Când vine iarna, este neapărat să faci acest lucru. Dacă le cureți bine pe din afară și în interior, va pătrunde mai multă lumină solară, care devine tot mai puțină. La fel, verifică și mecanismele de închidere, acestea trebuie funcționeze bine pentru a nu permite pătrunderea curenților de aer rece. Totodată, dacă pui o plantă pe pervaz, aceasta îți va aminti de primăvară, iar un tul colorat va ridica dispoziția ta.
  • Fă o revizie prin lucruri. Scapă de tot ce este vechi, ponosit, inestetic. Poate ar trebui să cumperi un lucru nou. Reține: pentru ca ceva să vină, inițial, trebuie să dispară ceva. Analizează ambianța prin ochii unui musafir care a venit la tine acasă.

  • Mirosul familiar. Mirosul specific locuinței este în special relevant iarnă. Vrei să vii mai repede acasă, să te înfășori într-o pătură și să te încălzești într-un fotoliu. Utilizează lumânări parfumate cu mirosuri naturale precum ghimbir, vanilie, cafea, migdale, scorțișoară, bergamotă sau lemn de trandafir. Aromele citrice sunt, de asemenea, minunate, deoarece amintesc de sărbători. Apropo, pentru a păstra neutru mirosul covoarelor, ai grijă să le organizezi o vizită sezoniera la curățătorie sau folosește un aparat casnic pentru a le reîmprospăta.
  • Mai multă lumină. Lipsa luminii solare în timpul iernii trebuie compensată de surse de lumină suplimentare – o lampă de podea, lămpi pe pereți și instalații de lumină. O ghirlandă va amplifica atmosfera sărbătorilor. În sezonul rece sunt populare covoarele pufoase, de nuanțe deschise.

  • Elemente din lemn. Lemnul natural va umple spațiul cu căldură și energie pozitivă. Acestea pot fi atât piese de mobilier, cât și elemente de decor simple, pe care le poți cumpăra sau confecționa chiar tu.
  • Decorează. Experții în domeniul psihologiei și designului recomandă completarea spațiului interiorului cu culori calde, iarna. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu textile – pături moi, cuverturi, huse noi pentru perne ș.a. 
    1. Jucării și accesorii de crăciun. Ce mai plăcută parte a iernii este Crăciunul și Revelionul, deci nu uita să aduci atmosfera acestora și la tine în casă. Agață globulețe, luminițe, pune crengi de brad, conuri.
  • Pregătește holul. Să nu uităm de caracteristicile funcționale ale casei în timpul sezonului rece. Ai grijă să pui un covor de înaltă calitate în hol, care nu va permite răspândirea murdăriei din oraș prin casă. La Elite Carpet le poți găsi în asortiment larg.

Iarna, la fel ca orice alt anotimp, are specificul său. Este important să accentuezi frumosul acestei perioade din an, pentru o stare de spirit mai bună și o atmosferă mai plăcută în casă. Începe de la un covor, după care completează cu alte elemente despre care am vorbit anterior și vei vedea cum sezonul, odată înnoit interiorul locuinței tale, va lua o altă culoare.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button