fbpx

Vor protesta împotriva mirosului neplăcut din capitală. Mai mulți oameni vor ieși sâmbătă în fața Primăriei Chișinău

Mai mulți oameni se vor aduna sâmbătă în fața Primăriei Chișinău pentru a protesta împotriva mirosului neplăcut din capitală, cauzat de situația precară de la stația de epurare din municipiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Manifestația va avea loc în intervalul de ore 10:00-12:00, iar organizatorii estimează că vor participa până la 400 de persoane.

„Vrem să protestăm împotriva tuturor care se fac vinovați de situația aceasta deplorabilă cu mirosul. Dacă să le împărțim pe instituții, ar fi de la primărie, consiliu, până la „Apă-Canal” și la stația de epurare, șefi, tehnologi, nu știu, responsabilii de la Ministerul Mediului. 

Voi aduce acolo un bazin cu apă de la stația de epurare, un vas cu apă din Bâc și aer în baloane de la stația de epurare. Am ales zi de odihnă ca să vină lumea”, a declarat organizatorul evenimentului, Sergiu Postica.

În cadrul ședinței Guvernului din 4 septembrie, secretara de stat de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, a declarat că probele prelevate au demonstrat că sursa de poluare a râului este stația de epurare, transmite Zdg.

Iar astăzi, 5 septembrie, fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul municipal Chișinău (CMC) a solicitat convocarea de urgență a ședinței CMC, unul dintre subiecte fiind „catastrofa ecologică de la stația de epurare a S.A. „Apă-Canal Chișinău”, care a adus prejudicii considerabile mediului înconjurător, dar și locuitorilor orașului, inclusiv a mai multor raioane din jur, având în același timp o lipsă de reacție și asumare a responsabilităților din partea factorilor de decizie”.

Articole asemănătoare

Back to top button