fbpx

video | Stoianoglo, despre acuzațiile lui Morari: „Nu vreau să comentez prostiile oamenilor care au fost arestați”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo neagă declarația fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu privire la faptul că dosarul în care acesta este acuzat de abuz de serviciu și fals în acte publice ar fi fost „fabricat la comanda sa și a președintelui Dodon”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu vreau să comentez prostiile oamenilor care au fost reținuți sau arestați. El are drepturile sale, poate ataca decizia. Decizia de a-l reține și înaintarea demersului de arestare a fost adoptată de procurorul de caz. Noi am respectat toate normele procesuale, am respectat legea. Ce pot să am eu cu domnnul Morari? Eu din 2007 nu am lucrat în Procuratură, nu am avut nicio conexiune cu el”, a declarat Stoianoglo.

În privința acuzațiilor că ar primi indicații de la șeful statului, procurorul general spune că a discutat ultima dată cu Igor Dodon la ședința Consiliului Suprem de Securitate. „Nici numărul de telefon al președintelui nu-l am”, a conchis șeful PG.

Video: unimedia.info

Amintim că ieri, 13 ianuarie, Viorel Morari a fost plasat în arest pentru un termen de 20 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis parțial demersul procurorilor în acest sens, cei din urmă solicitând un mandat de arest pentru 30 de zile.

Morari neagă acuzațiile care i-au fost aduse și susține că reținerea lui este o comandă politică făcută de președintele Igor Dodon și conducerea Procuraturii Generale. Acesta nu exclude faptul că ancheta în privința sa s-a declanșat urmare a deschiderii dosarului privinid finanțarea PSRM din exterior.

Citiți și: Fosta ministră a Justiției, despre dosarul lui Morari: Se creează impresia că guvernarea încearcă să răspundă dorinței „de sânge” a cetățenilor

Articole asemănătoare

Back to top button