fbpx

Viorel Morari, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Magistrații au admis parțial solicitarea procurorilor

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost plasat în arest pentru un termen de 20 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis parțial demersul procurorilor în acest sens, cei din urmă solicitând un mandat de arest pentru 30 de zile. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Înainte de ședința de astăzi, Morari le-a spus jurnaliștilor că reținerea lui este o comandă politică făcută de președintele Igor Dodon și conducerea Procuraturii Generale. Acesta nu exclude faptul că ancheta în privința sa s-a declanșat urmare a deschiderii dosarului privinid finanțarea PSRM din exterior. De asemenea, procurorul a respins toate acuzațiile care i-au fost aduse.

Amintim că ex-procurorul-șef al PA a fost reținut vineri, 10 ianuarie, într-un dosar în care este învinuit de abuz în serviciu și fals în acte publice. Ulterior, Procuratura Generală a comunicat oficial că reținerea lui Morari este legată de o plângere depusă de Vlad Plahotniuc în privința lui Veaceslav Platon.

Potrivit insituției, în martie 2017, bănuitul ar fi primit de la Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind o urmărire penală și falsificând mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni ar fi fost realizate din interese personale, precum şi în beneficiul omului de afaceri și a mai multor persoane din anturajul acestuia, pentru a-i proteja de implicare în calitate de suspecți în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona ancheta.

Articole asemănătoare

Back to top button