fbpx

Reținerea lui Viorel Morari este legată de dosarul fraudei bancare. Precizările Procuraturii pe marginea cazului

Procuratura vine cu mai multe precizări referitoare la reținerea lui Viorel Morari. Potrivit instituției, ex-șeful PA a fost reținut în legătură cu dosarul fraudei bancare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 26 decembrie 2019, procurorul general a pornit urmărirea penală, suspectându-l pe Morari de abuz de serviciu și fals în acte publice. Ca urmare, ieri Viorel Morari a fost recunoscut în calitate de bănuit, audiat asupra circumstanțelor cauzei și reținut pentru 72 de ore. Actualmente, acesta este deținut în Izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, se arată într-un comunicat.

Se presupune că în martie 2017, bănuitul ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar cerințelor legale, pornind un proces penal și ulterior o urmărire penală și falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni ar fi fost realizate din interese personale, precum şi în beneficiul omului de afaceri și a mai multor persoane din anturajul acestuia, pentru a-i proteja de implicare în calitate de suspecți în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucţiona ancheta.

În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit și la această etapă nu cooperează cu ancheta. Totodată, el ar fi amenințat procurorul de caz, faptă care urmează a fi examinată în ordinea legală.

Procuratura precizează că pentru astăzi este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire, audierea lui în această calitate procesuală, soluționarea chestiunilor privind suspendarea acestuia din funcția de procuror și aplicarea în privința lui a măsurii preventive.

Citește și: Stoianoglo, despre reținerea lui Morari: „Dosarul a fost deschis la solicitarea mea”

Reținerea lui Morari ar fi legată de o plângere depusă de Plahotniuc în privința lui Platon

Articole asemănătoare

Back to top button