fbpx

video | SPIA a publicat imagini cu reținerea ofițerilor care ar fi urmărit ilegal procurori. Ar fi fost angajați de un figurant în dosarul fraudei bancare

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA) a publicat imagini din timpul reținerii ofițerilor care ar fi urmărit ilegal procurori. Ultimii se ocupau de investigarea fraudei bancare, conform unui comunicat emis de Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform SPIA, în luna octombrie 2020, presupusul grup criminal, contra remunerării financiare, ar fi cules ilegal informații și ar fi efectuat filaj în privința a doi angajați din cadrul Procuraturii Anticorupție. Informațiile obținute ilegal ar fi avut scopul de a discredita oamenii legii și de a le periclita exercitarea atribuțiilor funcționale.

Așadar, de pe 21 octombrie și până astăzi, 3 noiembrie, au  fost reținute mai multe persoane, fiind efectuate percheziții la domiciliile și în automobilele acestora. S-a stabilit că acestea au fost angajate anterior în cadrul MAI și Administrației Naționale a Penitenciarelor, fiind ulterior cooptați pentru servicii de securitate ale unui important figurant în dosarul fraudei bancare.

Fiind audiați, bănuiții au recunoscut filarea, filmarea, înregistrarea și întocmirea rapoartelor care erau expediate comanditarului. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă până la 10 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI:

Patru foști polițiști, angajați de „un important figurant în dosarul fraudei bancare”, reținuți pentru filarea zilnică a doi procurori

Articole asemănătoare

Back to top button