fbpx

video | Reședința prezidențială de la Condrița și-a deschis ușile pentru jurnaliști. Cum arată interiorul edificiului

Reședința prezidențială de la Condrița și-a deschis ușile. Jurnaliștii au avut acces liber în clădire pentru a arăta cum este amenajată vila în care au locuit foștii șefi de stat. Prezent la fața locului, secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a menționat că în anii percedenți au fost făcute unele cheltuieli ineficiente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși nu a vorbit clar despre ce cheltuieli este vorba, Spînu a exemplificat și a declarat că nu înțelege de ce, în 2020, au fost cheltuiți 75 de mii de lei pentru servicii de internet și televiziune, dar și 50 de mii de lei pentru întreținerea havuzului din curtea reședinței de la Condrița.

Urmărește cum arată reședința prezidențială în transmisiunea LIVE CuSens:

Anterior, președinta Maia Sandu a declarat că își dorește să reducă cheltuielile pentru întreținerea clădirii. Însă, până acum, nu a fost găsită o soluție.

Potrivit lui Spînu, până acum au venit mai multe propuneri cu privire la exploatarea spațiului. Totuși, o decizie nu a fost luată în acest sens.

Spînu a mai declarat că, momentan, reședința de la Condrița are 21 de angajați care lucrează pe ture.

De menționat este faptul că odată ce a devenit președintă, Maia Sandu a afirmat că nu va locui la Condrița, dar va continua să trăiască în apartamentul său din Chișinău.

Tototdată, în spațiul public a fost lansată o petiție. Semnatarii au cerut ca vila să găzduiască un centru pentru victimele violenței domestice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button