fbpx

„Unii strigau că tehnica le încurcă să își evacueze mașinile”. Dezvăluirile șocante ale unui pompier după incendiul de la Filarmonică

Un pompier din capitală a povestit despre experiența colegilor săi, care au lichidat incendiul de la Filarmonica Națională. Dmitriy Polscin spune că unii salvatori au trebuit să iasă la serviciu în ziua lor liberă și să își lase acasă familiile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Angajatul IGSU povestește că a văzut cum a căzut acoperișul și îi era frică pentru viața camarazilor, însă cel mai mult l-a durut atunci când au apărut zeci de comentarii referitoare la acțiunile pompierilor, iar unii oameni chiar au încercat să îi umilească, strigând la ei să mute tehnica, astfel încât să își poată evacua mașinile.

„Am venit la detașament la 20:30. Mașinile încă nu erau. L-am întâlnit pe colegul meu, care avea ochii umflați de la fum. Am aflat de la el că nu puteau să iasă de acolo. Unii indivizi, necenzurat, umileau pompierii și strigau la ei să mute tehnica, pentru că le încurcă să își evacueze mașinile parcate. Ei nu se puteau apropia cu tehnica și au fost nevoiți să folosească echipamentul special din dotare”, scrie Dmitriy.

Salvatorul precizează că au fost critici din cauza că se „evalua” munca celor care lucrau din exterior, pentru a răci pereții, în timp ce în interior, peste alte echipe de intervenție se prăbușea totul.

„Din cauza unora, băieții care au lichidat incendiul de la Filarmonică, suportând temperaturi infernale, sub construcția care se dărâma, în costume ude și pline de transpirație, cu o cască grea și un aparat care le distruge coloana vertebrală, nu vor primi medalii, dar vor primi în cap. Trebuie de găsit vinovați. Cu siguranță sunt pompierii. Ei au blocat accesul, parcându-și mașinile, ei au construit, reconstruit, iar apoi incendiat clădirea”, își încheie Dmitriy mesajul, menționând că dacă există vreo țară unde sunt respectați salvatorii, el ar vrea să se nască din nou acolo.

Articole asemănătoare

Back to top button