fbpx

Un moldovean și-a administrat trei doze de AstraZeneca. Cum a fost posibil?

Un tânăr din țara noastră și-a administrat trei doze de AstraZeneca, transmite TV8. Una dintre ele a fost injectată în România, iar celelalte două – în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima doză a fost inoculată bărbatului pe nume Rodion Gavriloi în aprilie. Acesta a trecut Prutul și a aflat că nu va primi certificat de imunizare dacă a doua „porție” de ser îi va fi injectată în Republica Moldova, deoarece atunci nu era încă demarată imunizarea populației generale.

Așadar, acesta a decis să se imunizeze cu schema completă în Republica Moldova. Pe de altă parte, responsabilii de la Ministerul Sănătății, citați de TV8, susțin că în perioada când persoana a mers la imunizare peste Prut nu era posibil să primească actul care dovedește vaccinarea dacă își administra a doua doză la revenire, însă între timp lucrurile s-au schimbat.

Totodată, specialiștii spun că nu se preconizează în curând administrarea celei de-a treia doze de ser în țara noastră. Motivul este lipsa studiilor relevante și recomandării Organizației Mondiale a Sănătății, dar și insuficiente informații despre eventuale riscuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button