fbpx

ultima oră | Gazprom a confirmat livrarea gazelor naturale pentru R. Moldova în noiembrie

Gazprom a confirmat livrarea gazelor naturale pentru Republica Moldova în noiembrie, anunță Vadim Ceban, directorul general al companiei Moldovagaz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Livrările vor avea loc „în volum similar lunii octombrie, de 5.7 milioane m3 pe zi”. Prețul estimat este de 821.38 de dolari mia de metri cubi.

Amintim că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat că la insistența sa Gazprom a încheiat contractul de livrare a gazelor naturale cu Republica Moldova. Șeful gigantului rus, Alexei Miller, a cerut preț de piață în timpul negocierilor, dar Chișinăul nu a fost de acord.

Ulterior, acesta l-a sunat pe Putin, iar cel din urmă i-ar fi sugerat să accepte condițiile părții moldovenești și să vândă Republicii Moldova gaze la „prețuri preferențiale.

Andrei Spînu a confirmat declarațiile lui Putin privind contractul semnat de autoritățile de la Chișinău cu Gazprom. Vicepremierul a ținut să precizeze că în lunile septembrie și octombrie, s-a propus prelungirea acelui contract, dar „formula nu a fost acceptată”.

Articole asemănătoare

Back to top button