fbpx

Tragedia din Parcul Alunelul: Un maistru de la Spații Verzi, recunoscut și audiat în calitate de bănuit

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că, urmare a investigațiilor efectuate, la 20 iunie, un maistru de defrișare din cadrul Întreprinderii municipale asociația de gospodărire a spațiilor verzi a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La 14 mai a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.

În contextul celor expuse, Procuratura Generală informează că la această etapă a urmăririi penale, procurorii au dispus efectuarea unei expertize biologice a obiectelor de proveniență vegetală, după executarea căreia, cauza penală urmează a fi deferită justiției.

Amintim că o bucată dintr-un copac a căzut peste o fetiță de 1 an și 2 luni, sâmbătă, 14 mai, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Micuța a murit la spital din cauza traumelor primite.

Luni, 16 mai, Procuratura municipiului Chișinău a informat despre inițierea unui dosar penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice. La această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare, la moment fiind efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală.

Marți, 17 mai, primarul Chișinăului a anunțat că directorul „Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp, va fi demis din funcție. 

Vezi și: „Autorizațiile au fost eliberate în februarie”. Copacul prăbușit peste fetița de un an în parcul Alunelul urma să fie tăiat

Articole asemănătoare

Back to top button