fbpx

Tot mai solicitată în ultima perioadă a lunii. Câte persoane au apelat la asistența medicală de urgență

Potrivit IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în perioada 19 – 25 iulie, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14.402 de solicitări. După acordarea primului ajutor medical 6209 pacienți, inclusiv 1739 minori au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În structura solicitărilor deservite predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – 2367 de solicitări, inclusiv 1188 (IRVA) urmate de urgențele cardiovasculare – 2342 de solicitări, inclusiv 53 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1906 solicitări, inclusiv 202 accidente vasculare cerebrale.

În perioada de referință, 1551 de cetățeni cu diverse traumatisme au solicitat intervenția ambulanței. Echipele de asistență medicală de urgență (AMU) au fost solicitate în cazul a 76 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 87 de persoane. Ulterior, 72 de pacienți cu traumatisme au fost transportați la spital.

IMSP CNAMUP menționează că în perioada indicată au fost înregistrate 123 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 38 de cazuri de combustii și opt insolații.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button