fbpx

Tot mai mulți copii, infectați cu COVID-19. Toate paturile din Spitalul de Boli Contagioase sunt ocupate

Copii au devenit ținta valului cinci al pandemiei de COVID-19. Potrivit Primăriei Chișinău, toate paturile de la Spitalul Municipal de Boli Contagioase de Copii sunt ocupate, iar în următoarele zile vor fi activate altele la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În ultimele două săptămâni înregistrăm o creștere a cazurilor de COVID-19 la copii. Într-adevar, toate spațiile, paturile la Spitalul de Boli Contagioase de Copii sunt ocupate. Am dispus activarea locurilor la Spitalul „Ignatenco” și cei de la Ministerul Sănătății vor dispune activarea spațiilor în alte spitale republicane. Considerăm că este important și activarea spațiilor sau spitalelor pentru COVID-19 pediatrice în zona de nord și sud”, a spus Boris Gîlca, șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a municipiului Chișinău.

Totodată, edilul capitalei, Ion Ceban a îndemnat populația să se vaccineze în contextul confirmării noii tulpini COVID-19, Omicron.

„Avem extrem de multe cazuri la copii care au depășit capacitățile de spitalizare. Toate paturile sunt ocupate și cu forme grave. Am activat spații suplimentare la unele spitale, inclusiv la „Ignatenco”. Vă rog să vă protejați, dacă nu v-ați vaccinat ar fi bine să o faceți, iar la primele simptome să o faceți. Cel mai probabil am putea fi depășiți la capacitățile existente. Urmează să discutăm cu Ministerul”, a spus primarul.

Amintim că vineri, 14 ianuarie, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită la nivel național în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 și confirmării prezenței tulpinii Omicron.

Articole asemănătoare

Back to top button