fbpx

ultima oră | ANSP a confirmat prezența tulpinei Omicron a COVID-19 în Republica Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANPS) confirmă prezența tulpinei Omicron a COVID-19 în Republica Moldova. Potrivit directorului ANSP, Nicolae Jelamschi, au fost înregistrate 16 cazuri de infectare. Datele au fost prezentate marți, 11 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

ANSP a realizat prima secvențiere în acest an. În total, au fost selectate 149 de probe pozitive, cu o concentrație virală foarte ridicată. La a doua testare au fost identificate 39 de probe care au putut fi selectate pentru secvențiere. Din acest set au fost secvențiate 16 probe și toate au fost depistate cu varianta Omicron.

„Nouă dintre aceste 16 persoane sunt nevaccinate, iar opt persoane se află în tratament la domiciliu. Opt persoane sunt spitalizate, două dintre ele se află stare medie spre gravă. Avem 11 bărbați și 5 femei infectate. Geografic, 12 – se afla în Chișinău, 2 în – Durlești, 1 – Transnistria și 1 – Strășeni”, a declarat directorul ANSP.

Printre persoanele depistate pozitiv cu tulpina Omicron a COVID-19 se numără și un bebeluș de doar două luni și o femeie însărcinată.

Articole asemănătoare

Back to top button