fbpx

Tiraspolul schimbă macazul și vrea dialog cu Chișinăul: Războiul din Ucraina a blocat aprovizionarea dinspre est

Regimul separatist de la Tiraspol s-a răzgândit și vrea să reia dialogul cu Chișinăul, pe fundalul în care Ucraina, stat aflat în război, a tăiat toate legăturile comerciale și de aprovizionare cu regiunea separatistă transnistreană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Diplomația din regiunea separatistă transnistreană anunță că o întâlnire între reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului este programată miercuri, a anunțat șeful pretinsei diplomații transnistrene, Vitali Ignatiev.

Ședința anterioară a lui Ignatiev cu viceprim-ministrul Republicii Moldova pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut loc pe 28 februarie. Atunci, părțile au convenit să mențină un contact constant și să facă toate eforturile pentru a preveni întârzierile în importul bunurilor necesare în Transnistria.

De atunci, pe 4 martie, Tiraspolul a condamnat vehement cererea depusă pe 3 martie de către Republica Moldova de aderare la UE și a anunțat că va rupe orice dialog în dosarul transnistrean cu Chișinăul. Cu toate aceste, retorica lui Ignatiev este că Republica Moldova este cea care ar obstrucționa dialogul, notează g4media.ro.

„Mi-am informat colegii despre situația din negocieri. Din păcate, dinamica este foarte scăzută. Partea moldovenească refuză dialogul. Până acum, nicio problemă care să facă parte efectiv din agenda noastră de lucru nu a fost rezolvată. Dar, în orice caz, suntem în contact cu toți participanții la procesul de negociere, facem totul pentru a rezolva problemele urgente pas cu pas. Și în viitorul apropiat vom mai ține o întâlnire la nivelul reprezentanților politici pentru a merge mai departe în cadrul dialogului. Deși nu vedem pregătirea pentru un dialog serios din partea Republicii Moldova, există, în opinia noastră, o anumită tactică de a mima dialogul”, a spus Vitali Ignatiev.

El a spus că, în condițiile granițelor închise cu Ucraina, livrarea bunurilor necesare în regiunea transnistreană se poate face numai prin Moldova și acest lucru „poate deveni și o mare problemă”.

Citește și: Arestovici se îndoiește că armata rusă din Transnistria s-ar putea alături războiului: Nici măcar Belarus nu poate aduna un grup

Articole asemănătoare

Back to top button