fbpx

Arestovici se îndoiește că armata rusă din Transnistria s-ar putea alături războiului: Nici măcar Belarus nu poate aduna un grup

Aleksei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se îndoiește de faptul că armata rusă din Transnistria ar putea lupta de partea Rusiei în războiul cu Ucraina. Declarații în acest sens au fost făcute de Arestovici într-un interviu pentru portalul nordnews.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Întrebat dacă Ucraina vede anumite amenințări ce ar putea veni de pe teritoriul regiunii transnistrene, Arestovici a răspuns că se îndoiește „foarte mult”.

Așa-zisa armată transnistreană demult nu a avut posibilitatea de a-și repara echipamentele și armamentele militare. Drept urmare, ca forță militară, chiar dacă ei vor apela la cei 15 mii de oameni, fapt de care mă îndoiesc foarte mult, pentru că nici măcar Belarus nu poate aduna un grup, dar de Transnistria chiar mă îndoiesc și chiar dacă se vor baza pe depozitele de la Cobasna, nu vor putea aduna o grupare semnificativă.

În comparație cu forțele armate ale Ucrainei, care distrug zeci și sute de unități de tehnică, ce va face așa-zisa armată transnistreană?”, a declarat Arestovici.

Întrebat despre aruncarea în aer a podului de la Cuciurgan, Arestovici a declarat că, cel mai probabil, această acțiune a fost realizată pentru a împiedica deplasarea trupelor ruse.

Articole asemănătoare

Back to top button