fbpx

„Se respectă toate condițiile”. ANTA cere CNESP eliminarea restricțiilor impuse transportatorilor în contextul pandemiei

Fără restricții. Asta este cererea Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Se întâmplă în contextul în care ANTA susține că, în urma verificărilor efectuate, transportatorii ar respecta toate condițiile impuse de autorități pentru prevenirea infecției cu coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Se constată că se respectă toate condițiile impuse de către CNESP, în partea ce ține de limitarea numărului de pasageri, purtarea măștilor de protecție, dotarea mijloacelor de transport cu substanțe de dezinfectare a mâinilor și suprafețelor din interiorul autobuzului, asigurarea protecției personalului care efectuează transport rutier”, se arată într-un comunicat al ANTA.

Drept urmare, aceștia consideră oportună anularea restricțiilor stabilite în transportul public. și menținerea în vigoare a măsurilor de prevenire și control a infecției.

ZUGO amintește că CNESP a înăsprit restricțiile cu scopul de a diminua riscul infectării cu coronavirus. Astfel, din 17 februarie au intrat în vigoare o serie de reguli, printre care și limitarea până la 50% a capacității unităților de transport public.

Totodată, de menționat este faptul că autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie curent.

Totuși, după ce transportatorii au anunțat proteste, autoritățile au suspendat restricția impusă pentru o perioadă. CNESP susținea atunco că urmează să verifice nivelul de conformare a operatorilor de transport cu regulile anti-epidemice, iar ulterior să ia o decize finală în acest sens.

Citește și: Restricția care limita capacitatea transportului public la 50%, suspendată

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button