fbpx

Scandalul sexual cu implicarea lui Golovatiuc: Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia ar putea fi rechemat

Vladimir Golovatiuc ar putea fi rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia după presupusul scandal sexual în care ar fi fost implicat. Informația a fost comunicată pentru Unimedia de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Chișinău, Daniel Vodă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sursa citată precizează că autoritatea diplomatică a elaborat deja proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a lui Golovatiuc. Conform procedurii, Ministerul de Externe propune în Executiv inițiativa, apoi cabinetul de miniștri o transmite către președintele țării.

Amintim că Vladimir Golovatiuc este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova de hărțuire sexuală. Aceasta afirmă că ambasadorul ar fi invitat-o în locuința sa ca să îl consulte ce haine să poarte la cină. Când femeia a intrat, diplomatul ar fi fost dezbrăcat, ar fi cuprins-o și i-ar fi spus că trebuie „calmat”, deoarece nu poate merge ieși din casă excitat.

De asemenea, femeia, care a preferat să rămână anonimă, îl acuză pe Golovatiuc că i-ar fi denigrat imaginea. Conform presupusei victime, acesta ar afirma că ea ar fi o femeie „cu responsabilitate socială scăzută”.

Însuși ambasadorul, care potrivit presei ar fi fost chemat la Chișinău pentru explicații, declară că se află în concediu. Vladimir Golovatiuc a refuzat să comenteze incidentul și afirmă că își planificase vacanța în iunie, însă ar fi amânat-o din cauza alegerilor parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button