fbpx

Șapte competiții internaționale și un Campionat European la Chișinău îi așteaptă pe rugbyștii moldoveni în acest an

Anul 2024 aduce mai multe competiții europene pentru Federația de Rugby din Moldova. Prima competiție internațională din acest an va avea loc pe 4 mai 2024 și se va desfășura la Chișinău. Acolo echipa națională de Rugby 15 din Moldova va disputa contra bulgarilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În cazul în care câștigăm această competiție, avem mari șanse să jucăm un baraj de calificare în următoarea grupă valorică Trophy. (al doilea eșalon european, acolo unde haiducii noștri au avut cele mai înalte rezultate”), a declarat președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi.

„La Rugby 7 seniori aștept un TOP 5. Băieții deja joacă la Rugby 7 proba olimpică în al doilea eșalon. Fetele vor juca în acest an în al treilea eșalon și scopul la fete este să revină automat în al doilea eșalon. Eu cred că avem șanse mari, pentru asta noi trebuie să ne calificăm în primele două poziții din 12 țări participante.

La Rugby 7 juniori, de la băieți aștept, la fel, o prestație frumoasă în Polonia, iar fetele, în premieră o să joace la un Campionat European,” a mai menționat Anatolie Curechi.

Iar de la Campionatul European de Rugby plajă care va avea loc la Chișinău pe 31 august – 1 septembrie, președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, așteaptă minim să ajungă pe podium ambele echipe. „Însă, de ce nu, visăm și la rezultate mai înalte, deși o să fie extraordinar de complicat, noi țintim sus pentru a obține un loc de merit.”

Loturile naționale ale Moldovei vor participa la 7 campionate europene. Competiții:

RUGBY XV (Men)
4.05.2024: Moldova – Bulgaria – Chișinău, Moldova

RUGBY 7 (Women) 7-8 Iunie – Belgrad, Serbia.

RUGBY 7 (Men)
Etapa I: 14-15-16 Iunie – Zagreb, Croația.
Etapa II: 13-14 Iulie – Budapesta, Ungaria.

RUGBY 7 (U18, Boys & Girls) 13-14 Iulie – Zabki, Polonia.

RUGBY BEACH (Men & Women) 31 August – 1 Septembrie – Chișinău, Moldova.

Campionatul de la sfârșitul verii se va desfășura pe Arena de fotbal pe plajă din parcul „La Izvor” din capitală, datorită unui parteneriat reușit al Federației de Rugby și cea de Fotbal din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button